Nytt år nya möjligheter men först en liten summering av året som gått…

 

Året som gått har inneburit en hel del förändringar i mitt och hästarnas liv. Kan nog bara konstatera att dom val jag gjort varit rätt trots många sömnlösa nätter. Det avspeglar sig på resultaten på tävling, men också i en mer kvalitativ träning för mig själv och hästarna. Första och största förändringen var nog när vi bestämde oss för att våga ta steget fullt ut och flytta till hus. Vi fick då tag på ett fantastiskt hus på Körunda Säteri som vi fick förmånen att hyra.

 Körunda Huset

 Körunda 2

I och med att huset låg en bit från Högdalens Gård såbestämde jag mig för att flytta hästarna. Vi fick plats hos Beatrice Dressage Center i Sorunda. Ett jätte trevligt stall som ligger knappt 10 min hemifrån.

znirk-utebox

Under året som gått har jag och Zircoon Spring Flower varit ute en del och tävlat. Under första halvan av året var vi utomlands en del och fick med oss både vinster och placeringar hem. Vi har slagit personbästa i både GP och GP kür, lag guld och individuellt brons i Nordiska Mästerskapen, men det som betytt mest för mig i år är nog ändå min silvermedalj på årets SM.

 SM

Under andra halvan av året har fokus legat på WC-cupen och försöka få möjlighet att rida så många kval som möjligt. I Tallinn fick vi med oss värdefulla poäng hem i form av en 2:a plats.

 WC

I höstas fick jag förmånen att åka med på Olympic Camp på Fuerteventura. En fantastisk upplevelse jag sent kommer att glömma. Under resan fick jag möjlighet att träffa andra aktiva från dom olika olympiska grenarna. En resa som gav en enorm portion inspiration inför kommande år, då det verkligen gäller att prestera och vara på topp. Nu ligger jag och Zircoon Spring Flower på en så kallad ”Longlist” inför OS i Rio. Vi är nu ett femtontal ekipage som ligger på denna lista. Under våren kommer listan kortas ner, ju närmare OS vi kommer. Vi har verkligen ett spännande år framför oss…

Campen
emma packendorf

Under hösten har jagockså fått ett spännande samarbete med familjen Packendorff. I höstas köpte deras dotter Emma, Martin Ågevalls gamla tävlingskamrat Double Diamond. Tanken är nu att vi ska sakta men säkert lotsa Emma och ”Dubbe” mot Junior SM nästa år. En spännande resa att se framemot.

Bella o Ottowa

Mina fantastiska elever har under 2015 levererat fin fina resultat på tävlingsbanorna i både dressyr, hoppning och fälttävlan. Något som värmer mitt tränar hjärta lite extra är min fälttävlans elev Isabella Lidbrandt som på sin häst Ottowa tog sig till finalen i 5-års breeders i fälttävlan. Jag har nämligen fött upp Ottowa och jag hoppas som alla uppfödare att jag kommer få se Bella och ”Ottis” på dom stora tävlingsbanorna i framtiden.

avicii-huvud

Jag har även fått tillskott i stallet om än i form av unga hästar.  Avicii född -13 e: Ampere-Topaasch som kom till mig i våras och är resultatet av ett samarbete med den duktiga uppfödaren Marie-Louise Johansson. Avicii är en häst jag tror mycket på för framtiden.

Ika 2x

Den andra hästen som dök upp i mitt stall nu i höstas är Ikara Star född -13 e: Desperado-Scandic. Henne köpte jag på en auktion som föl, men hon har bott kvar i Hollandtills nyligen. En super fin och rörlig liten häst. När jag ser henne så drar det lite i min uppfödar ådra! Kanske det blir en till liten fölunge ändå…

hecto-huvud

En tredje häst som varit i familjens ägo sedan föl är Fraizers bror Hecto också han född -13 e: Hrmes-Nactus. Han har jag hos min elev och vän Jessica Björk. Vi hoppas kunna visa er lite mer av dessa hästar under nästa år.

Fraizer

I stallet finns ju även mina påläggs kalvar Fraizer 5 år och Caramelle 8 år. Båda är två super fina hästar jag tror mycket på inför framtiden. Har sparat dom undan rampljuset i år och fokuserat på träning. Hoppas kunna komma ut så smått på banorna med dessa två under nästa år.

CDI Outdoor Zeeland 2015 © DigiShots

Teamet

Sedan måste jag rikta ett stort tack till alla i Team JL. Ingen nämnd ingen glömd. Utan er hade jag aldrig kunnat göra det jag  gör idag, nämligen att få leva mina drömmars dröm dvs att få jobba med hästar och även att få möjligheten att tävla på internationell nivå.

Ryggar Teamet 2

Ett stort tack till Lövsta och Antonia som ger mig möjligheten att få rida den finaste hästen jag vet. Ni vet vem jag menar…
Större

Under 2016 har jag några nya spännande samarbeten på gång. Profilryttare för Stockholm Ridsport, ett samarbete jag är mycket glad för då jag handlat där sedan dem startade och vet att dom alltid kan leverera det man ber om i utrustningsväg. Beachcomber Hotels som ger mig möjligheten att få till en ny kür inför nästa säsong. Kommer presentera dessa samarbeten lite mer längre fram och några andra som precis blivit klara i dagarna.


Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till alla gamla och nya sponsorer & samarbetspartners

 


Stholm Ridsportrs2
  tungelsta  liten frieser
FrieserFocus

 logo_main_bch

Ni är alla lika delaktiga i resan mot Rio. Hoppas nu vi får ett riktigt spännande år framför oss!