Tävlingsåret började ju som sagt väldigt bra för JL Dressage, och än har det inte vänt…

Den 22-24 Mars höll Åstorpsortens RF nationella tävlingar i Dressyr.
Med oss i bilen fanns Zircoon Spring Flower, och med förberedelser som visade sig vara perfekta, motivation på topp samt ett strålande humör hos hela teamet så speglade den positiva andan av sig inne på tävlingsbanan..

Under Lördagen startade Jennie och Zircoon i FEI Intermédiaire II. Efter en fantastisk ritt kom belöningen från domarna – 71,535% räckte till seger (med ca 3% marginal) i klassen!

Ekipaget fortsatte att leverera under Söndagen, då det var dags för debuten i FEI Grand Prix Kür. Då den tänkta Kür-musiken inte hann bli klar så fick vi veckan innan improvisera ihop ett nytt program till en äldre befintlig kürmusik, så ekipaget gjorde sin debut till tonerna från ”pirates of the caribbean”.
En något trött Zircoon, med lite sämre tryck än föregående dag, lyckades med Jennie i sadeln skrapa ihop hela 70,5% och en andraplats i debuten!

åstorp1  åstorp

 

Jennie och Zircoons turné fortsatte 19-21 April, då i Lidköping.
Med i bussen fanns nu också Clöver (val f-02 e:Prestige VDL-Maraton)

Fredagen startade med en MsvA:1 där Clöver var med och deltog. Efter en fin ritt så erhöll dem 68,527% och knep därmed en femteplats i knivskarpt startfält! Därefter var det Zircoons tur, han startade denna dag i Intermédiaire 1B och med 2% marginal vann dem klassen på hela 70,042%!!

Lördagen fortsatte att skörda framgång, Clöver visade åter igen vilken klippa han blivit, då han med 69,430% knep fjärdeplatsen i klassen.
Zircoon startade denna dag i FEI Intermédiaire II, som även var årets första Lövsta Future Challenge-kval!Med fina 68,947% plockade dem hem tredjeplatsen och viktiga poäng i LFC!
Mer om Lövsta Future Challenge går att läsa här

lidköping   clöver lidköping
Jennie och Zircoon på Prisutdelning – Jennie och Clöver efter Lördagens Prisutdelning

lidköping1