För exakt 13 månader sedan äntrade JL Dressage Högdalens Gård. Med 12 hästar och 3 hundar började vi vår verksamhet. Bara några dagar in i December bröt en av medarbetarna båda sina armar, och med -20 grader samt 1 meter snö så ställdes vi verkligen framför en prövning – som vi nu i efterhand kan konstatera att vi klarade med bravur.

I Januari kom verksamheten igång ”på riktigt” med en fungerande hemsida och med en ny logotyp så började JL Dressage nu att synas utåt. Jennie fick frågan från Dressyrringen om att gästblogga på deras hemsida – vilket resulterade i en månads läsvärda inlägg om vardagen för en nybliven södertös. Ifall du missade inläggen eller vill läsa dem igen så finns dem här

I Februari såldes första hästen, Roccabilly född 2006 e:Weltman–Rubinstein 1, och därmed började ruljansen i stallet, den fantastiska skimmelvalacken Finlay, f-06 e:Florestan 1–Donnerhall anlände, samtidigt som helbröderna Terrano och Tibori kom för en kortare tids tillridning.


Roccabilly och Finlay

Plötsligt kom månaden Mars, tävlingsplaneringen spikades och förberedelserna påbörjades. Anläggningens uteboxar började nyttjas och det fanns nu plats för 15 hästar i verksamheten. Nobla ER, sto f-06 e:Nobleman–Robin, tog plats i stallet och började förberedas inför kommande utmaningar.

I slutet av Mars åkte teamet till Åstorp där första tävlingen hölls, bästa placeringen togs där av Uno RB, val f-01 e:Osmium–T.C.N Partout som red ihop 67,456% och knep en fjärdeplacering i FEI Prix S:t Georges.
Efter Åstorp åkte Jennie vidare direkt ner till Holland, där hon tillbringade en vecka med att träna för Hans-Peter Minderhoud. Med sig på sin träningsvecka hade hon framtidshoppet Zircoon Spring Flower, val f-2004 e:Painted Black–Armstrong, och GP-hästen Monsieur Höjris, val f-97 e:Michellino–Kassander. Med på resan var även Jennies ständige följeslagare, JL Dressages egen maskot ”Sookie Swing Mary Pling”, och självklart Leffe – vår egen chaufför, stalldräng, mekaniker och allt-i-allo som ställt upp under hela året i vått och torrt.
Efter en givande träningsvecka kom Jennie tillbaka med (om möjligt) ännu mer motivation inför kommande säsong, med nya fräscha träningstips och hästar i topptrim..

Sookie!

Sakta men säkert tinade snön bort, och fram kom vackra Högdalens Gård! I Enköping hölls årets första unghäst-kval, JL Dressage deltog i 5-års klassen med Finlay, val e:Florestan 1-Donnerhall, samt Dorianne Grey, sto e:Silvano–Donnerfly. Finlay satte ribban för kommande år högt genom att vinna med 82,00%, och ”Doris” red ihop 62,8%.

Monsieur Höjris framför den vackra stallbyggnaden

Även Hogsta höll i ett unghäst-kval, där Finlay och Dorianne Grey deltog. Finlay fick ihop härliga 81,00% och ”Doris” höjde sig rejält från föregående start och red ihop hela 76,00%! Vid det här laget så var Finlay fördigkvalad till Falsterbo, och ”Doris” hade endast ett kval kvar att göra.

Jennie & Zircoon blev uttagna till en tränings-weekend på Bergåkra Gård, där utvalda ryttare fick chansen att rida för Edward Gal och Nicole Werner. En välplanerad och proffsigt arrangerad helg för både ryttare och åskådare.

Under denna vår-månad flyttade Morris C till oss, en stor valack född 2004 e:Danone–Amiral, en härlig individ som utvecklats väldigt fort under året.

Under Valborgshelgen befann vi oss i Hammarö, där Jennies egna 5-åring Jivé e:Jazz-Warkant gjorde sina första starter under helgens 5-års klasser, och med 74,6% samt 74,00% så kvalade Jivé sig direkt till både Falsterbo och Flyinge! Även Zircoon visade framfötterna denna helg, en femteplats i MsvA:1 på 65,504% och FEI Prix S:t Georges-debut på 61,404%!

Glatt ekipage efter fin placering

På Strömsholm hölls ett unghäst-seminarium dit Jennie blev inbjuden, med sig hade hon Finlay, och fick möjligheten att dela med sig av sin kunskap och sina värderingar både praktiskt och teoretiskt. Det kan du läsa mer om här

På Ryttarstadion visade Zircoon vad han går för, i tufft motstånd vann han MsvA:1 på över 70% och kom trea i FEI Prix S:t Georges på 69,123%, vilket innebar att han nu även var färdigkvalad till både Falsterbo och Flyinge.

Även på Djurgården drog Zircoon till med en vinst – den här gången i FEI Prix S:t Georges på över 70%!

Innan vi hann blinka kom Juni, och ett halvår hade redan gått! Otroligt givande första halvår på JL Dressage för alla inblandade, och efter dessa första prövningar kunde vi känna oss säkra på att vi hade ett stadigt team som kommit för att stanna…

Under Juni gjordes sista starten innan Falsterbo, Dorianne Grey och Zircoon var med i Vansbro för att slåss om placeringarna – vilket dem gjorde bra. ”Doris” red ihop 76,20% i 5-års klassen och var nu färdigkvalad till Falsterbo! Zircoon fick fina 67,132% och placerade sig som nummer två i MsvA:1, och efter en åskfylld helg med blixtar ner över tävlingsanläggningen så var det ändå skönare att landa hemma i stallet vid helgens slut….