Årets största händelse i tävlingssammanhang är nu avklarat – Finalen av Lövsta Future Challenge är avgjord och team JL Dressage står som vinnare av cupen

Det började i April, första kvalet av Lövsta Future Challenge gick av stapeln i Lidköping. Jennie och Zircoon kom där på en tredjeplats.
Touren gick sen vidare till Strömsholms Nationaldagstävlingar i Juni, där ekipaget slog till med sin första vinst i LFC-deltävlingar,
teamet packade sig sedan iväg till Everlöv över Midsommar, och plockade där hem sin andra vinst i cupen. Framgångarna fortsatte och under Djursholms deltävling stod Jennie och Zircoon Springflower återigen som vinnare, och därefter var alla kval gjorda och en finalplats i Globen var säkrad!

Totalt sett inför Globen hade ekipaget samlat på sig 148p från årets deltävlingar, vilket gav en stor marginal till andraplatsen med 112p.

Inför Finalen i Ericson Globe Arena har förberedelserna varit många och noggranna, och tillsammans med tränarna Tinne Vilhelmsson-Silfvén och Paul Fielder har formen toppats!

Väl på plats i Globen föll de sista bitarna på plats. Jennie och Zircoon startade sist i klassen, och ekipaget levererade vad domare och publik ville se. Med 74,395% var vinsten säkrad med hela 4% till andraplatsen!!

Vilken helg! En sån avslutning på en redan suverän tävlingssäsong är med än vad vi i teamet kunnat önska oss!

IMAG8272 IMAG8291
Prisutdelning / nöjd Zircoon

Värt att nämna är även att Sara Enquist och Goch vann finalen i Lövsta Future Challenge för Unga ryttare, Goch är idag hela 21 år gammal, och började sin Grand-Prix karriär med Jennie i sadeln, Jennie och Goch placerade sig tillsammans i Internationell Grand-Prix innan han såldes till Sara.

IMG-20131202-WA0002
fr.v: Goch, Jennie & Zircoon

Jennies och Zircoons mål för framtiden är nu OS i Rio 2016, en satsning som nu är möjlig då vi i helgen kunde meddela att avtal med Lövsta Stuteri nu är klart, och ekipaget har deras fulla stöd och förtroende att vidareutbilda och tävla Zircoon fram till OS.
”- Jennie och Zircoon passar varandra som hand i handske och det blev naturligt att hon skulle fortsätta att utbilda och tävla honom, säger Tinne Vilhelmson Silfvén, stuterichef på Lövsta Stuteri och ekipagets tränare.”

Hela pressmeddelandet och mer om Lövsta Stuteris långsiktiga satsning på ekipaget kan ni läsa här

bild 3 bild 4 bild 1

Jennie och Zircoon var rykande heta i Ridsportens media under Fredagen, läs gärna mer om framgångarna i Globen på länkarna nedan:

Lövsta Future Challenge: Fina finalritter i Globen avgjorde LFC 2013

Hästmagazinet: Springflower säkrad för Jennie Larsson

Tidningen Ridsport: Lövsta Future Challenge Unga Hästar

Aftonbladet: Hon krossade allt motstånd i Globen

Hippson: Lövsta Future Challenge i bilder