omjennie

Om Jennie

Tidigt i mitt liv stod det klart att hästar skulle bli min framtid. Efter ett par rosetter i hoppning med diverse ridskolehästar visste jag att hästar var, och skulle bli min framtid.

Jag sadlade vid 14 års ålder om till dressyr och lade en relativt framgångsrik hoppkarriär på hyllan.
Varför, frågar många idag…. Svaret är Tinne Vilhelmson.
Efter en mycket lyckad friluftsdag ute vid Fågelbro stall där Tinne då bedrev sin verksamhet, fick jag möjlighet att låna en läromästare i dressyr. Jag fick helgjobb hos Tinne och efter ett par månader var jag en anhängare av dressyrens mystik!

Nu 15 år senare kan jag med stolthet blicka tillbaka och säga att jag gjorde rätt som sadlade om.

Som 15-åring beslutade jag mig för att satsa på en framtid inom dressyr. För att lyckas bestämde jag mig för att stanna hos Tinne. Samtidigt pluggade jag vidare på kvällstid. Under denna tid fick jag min första häst, Lemona. Henne köpte jag som 5-åring av Sven Ingvarsson och red senare i SM, NM och EM. Efter Lemona har många hästar passerat på tävlingsbanorna, men en häst jag har varmt om hjärtat är Goch (född-1992 e: Gauguin de Lully-Hartung). Med honom gjorde jag min GP-debut och vi lyckades tillsammans få plac t.o.m. internationell GP.

År 2000 började jag arbeta på Lövsta stuteri och för Antonia Ax:son Johnson. Åren med Lövsta stuteri talar för sig själv. Här har jag fått möjlighet att utveckla mig själv både som ryttare och som människa.

2006 hade jag äran att tilldelas Ulla Håkanssons Ajaxstipendie, vilket gav mig möjligheter att både träna och tävla utomlands.
År 2007 fick jag tjänstledigt för att åka ner till Tyskland och arbeta för Klaus-Martin Rath. Tiden där gav mig ovärderlig kunskap och öppnade upp många dörrar till den internationella dressyrvärlden. De senaste åren har jag även tränat för Hubertus Schmidt vilket utvecklat min ridning ytterligare.

Under åren med Lövsta har jag även hunnit med att avlägga både beridar- och c-tränarexamen.

Idag har jag många fina hästar i mitt stall som jag, med rätt matchning och lite tur, hoppas ska kunna nå den absoluta toppen på dressyrbanorna.

FAKTA


Namn: Jennie Maria Viktoria Larsson
Bor: Stockholm
Ålder: 30år
Utbildning: Beridarexamen, C-tränarutbildning
Meriter: Vinster och placeringar i diverse unghästchampionat, Vinst 2007 i Globen ´ Winner of the champiom´, Unghäst VM 2010, seger och placeringar t.om.internationell Grand Prix
Intressen: Hundar, shopping och att läsa.
Mål: Att få deltaga i OS.
Meriter: Jennies meritlista.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

JL Dressage