Laddar innehÅll...

Om mig

Jag började rida på ridskola när jag var ca 3 år gammal. Under min ridskoletid tävlade jag hoppning upp till 120 cm på storhäst. Det var i den grenen jag ville bli framgångsrik och drömde som dom flesta unga att någon gång få tävla internationellt och träffa Rodrigo Pessoa.

Våren det året jag fyllde 15 år fick följa med en kompis från skolan under en friluftsdag och rida på deras hästar som stod på Fågelbro Säteri. Det råkade vara en dressyrhäst som föll på min lott den dagen. Det var något av det häftigaste jag provat och bestämde mig för att det här ville jag lära mig på riktigt, som tur var fick jag den fantastiska möjligheten att låna hästen flera gånger. Efter den dagen blev jag kvar på Fågelbro under många år.

Där träffade jag Tinne Vilhelmson och började träna och arbeta extra hos henne. När hon flyttade till norra sidan om stan till Lövsta Stuteri, tog även jag mitt pick och pack och flyttade efter. Med mig i bagaget hade jag min första egna häst den då 6-åriga Lemona. Jag fick jobb på Lövsta och blev kvar där under 10 fantastiska år. Åren på Lövsta talar för sig själv. Där fick jag chansen att både utvecklas som person och ryttare under dom proffsigaste omständigheterna. Under åren på Lövsta hann jag avlägga C-tränar och Beridarexamen. Jag fick jag även tjänstledigt under ett par månader för att åka ner till Tyskland och arbeta för Klaus-Martin Rath. Tiden där gav mig ovärderlig kunskap och öppnade upp många dörrar till den internationella dressyrvärlden.

Hösten 2011startade jag JL Dressage och flyttade till Högdalens Gård i Gudö/Haninge. Under dessa år har jag drivit tillridnings och inackorderings verksamhet på gården. Hösten 2015 flyttade jag och hästarna från gården till Rangsta i Sorunda, jag har gillat varenda dag av dessa år men känner att jag nu vill fokusera mer på min egna sportsliga satsning. Under 2013 fick jag ett kontrakt på Zircoon Spring Flower som gör det möjligt för mig att behålla honom fram till 2016 och OS i Rio. Jag vill verkligen ta tillvara på den möjligheten och göra allt som står i min makt för att bli en sån bra ryttare och förebild som möjligt. Målet är att kunna tävla och träna mer men även att kunna hålla mer träningar/kurser och clinics för mina kunder/elever. Förutom min egna träning brinner mitt hjärta för ungdoms dressyren, som jag nu också hoppas på att jag kan lägga mer tid på. Det har gett mig en enorm erfarenhet av att driva eget företag och organisationen kring det. 2016 flyttade jag verksamheten till Berga Naturbruksgymnasium då jag blev deras huvudtränare i dressyr för en ny startad linje NIU. Trivs fantastiskt bra på gården och framför allt är det ett perfekt läge att ta sig ifrån och för kunder att ta sig till.

Namn:

Jennie Maria Viktoria Larsson

Ålder:

35

Bor:

Ösmo med sambo, mina hundar & fiskar

Utbildning:

B-Tränare, Beridare & Ledarskaps utbildning.

Meriter

Jr/Yr Landslaget 1997-2001 ( Jr silver, Jr silver NM, Yr brons SM, Yr Brons lag EM)

 

Flertalet vinster och placeringar i unghäst championen. Deltagit i Unghäst VM 2010.

 

Nationella och Internationella vinster och placeringar i Grand Prix med hästarna Gosh och Monsiure Höjris 2005- 2012.

 

Från 2014 ingår jag i svenska landslagets A-trupp tillsammans med hästen Zircoon Spring Flower.

 

Tillsammans har jag och Zircoon vunnit Finalen i Lövsta Future Challenge 2013 och tagit flertalet placeringar I Internationell Grand Prix under 2014-15.

 

Priser & utmärkelser

Ajaxstipendiat 2006

Per Johanssons minnes pris 2010

Morgondagens stjärna 2009

BAILEY

Uppfödare: Imp Danmark
For Sale Bailey Imperial Training

Information

Född:

2000

Stam:

e: Exelsior Imperila-Leonid

Info:

Bailey är verkligen en riktigt solskens historia. Jennie åkte över till Danmark sommaren 2004 för att titta på hästar. I ett handelsstall nära Köpenhamn hittade hon…Bailey. Han hade ingen stam och ingen visste vem uppfödaren var. Så på vinst och förlust fick Bailey följa med över till Sverige och hem till Jennie. Hösten 2004 vann sedan Jennie och Bailey 4-års championatet i dressyr vilket fick många svenska uppfödare att rynka på näsan. Hästen saknade ju faktiskt stamtavla… I och med detta så engagerade hans okända härstamning många människor och via en journalist så fick vi tag i Baileys danska uppfödare. Vi fick då reda på att Bailey varit ett ”misstag” då deras icke godkända hingst hoppat över hagen in till stona. Stamtavla eller ej, Jennie och Bailey red  åren därefter alla unghästchampionat och gick till finalerna. Bailey såldes 2008 till en junior som tävlade honom framgångsrikt upp till St:Georges.

 

Bilder

DONFIRE

Information

Född:

????

Stam:

e: Duntroon-Akzent II

Info:

Tävlade Internationellt ”Lilla Rundan” med vinst och placeringar.

Bilder

EXCALIBUR OF AVLON

Uppfödare: Gunter Voss
Ägare:Lövsta Stuteri

Information

Född:

2002

Stam:

e: Erhentanz-Mon Cheri

Info:

Lövsta köpte in Avalon som 4-åring. Han köpes in som blivande tävlingskompis till Tinne Vilhelmson. Jennie fick dock det stora förtroendet att under Tinnes ledning hjälpa till med utbildning och tävling av Avalon. Tillsammans vann Jennie och Avalon 5-års Championatet i dressyr samt även ”Champions of the Winners i Globen” samma år. Vinst i 6-års Championatet samt vinst i Globens unghästklass 2007. Sedan dess har Tinne och Avalon startat framgångsrik upp till Grand Prix. Idag går Avalon som läromästare till junioren Alicia Carlsson.

Bilder

FINLAY

Ägare: Lövsta Stuteri

Information

Född:

2006

Stam:

e: Florestan-Donnerhall

Info:

Finlay köptes in till Lövsta som 4-åring. Samma år red Jennie och Finlay i 4-års Championatet i dressyr och slutade 9:a i finalen. Som 5-åring gick han även finalen i Falsterbo, Flyinge och även ”Champion of the winners” i Globen. Idag tävlas Finlay av Lövsta stuteris beridare.

Bilder

FOR CLASSIC DRESSAGE

”Frankie” som han kallas kom till JL Dressage 2011. Han skulle då säljas av uppfödaren, han charmade dock alla och ett samarbete inledes mellan JL Dressage och uppfödaren. Nu bor Frankie hos Åsa Sühr ute på Sjövillan/Ekerö.

Information

Född:

2007

Stam:

e: Future-Ehrentusch

Info:

2012 Breeders Final Falsterbo 5 års
2013 Kvalade till 6 års Breeders
2014 Kvalade till 7 års Championatet

Bilder

GOCH

Uppfödare: Ewa & Björn Johansson
Ägare: Åsa Berger

Information

Född:

1992

Stam:

e: Gauguinde Lully-Hartung

Info:

Goch kom till Jennie av ren slump 2001, Ewa Wiens (dåvarande ägare) ville ha hjälp att befästa galoppombytena på honom. Det blev lite av en ”Perfect match” så Jennie fick förmånen att få börja tävla honom. Tillsammans gick dem från klarhet till klarhet vilket till slut ledde till deras första start i Grand Prix och sen vidare till internationella tävlingar. Ekipaget var med i landslagets utmanar trupp under några år, innan det bestämdes att Goch skulle säljas. Som 17-åring såldes han vidare till Young Ridern Sara Enquist och hennes moster Åsa Berger, där han är kvar. Sara och Goch har tillsammans haft en framgångsrik karriär ända upp till Grand Prix. Som kronan på verket vann Sara och Goch, Lövsta Future Challenge för unga ryttare i Globen samma år som Jennie och Zircoon vann samma klass, Lövsta Future Challenge fast för unga hästar. (Bild från prisutdelningen Globen).

 

Bilder

LAZIO

Uppfödare: Lena Zeiloth

Information

Född:

2001

Stam:

e: Last Liberty-Cortez

Info:

Jennie köpte Lazio 2006 av uppfödaren Lena Zeiloth. Lazio och Jennie red tillsammans 7-års finalen i dressyr i Falsterbo 2008. Lazio såldes året efter till en familj i Holland.

Lazio

Bilder

LEMONA

Uppfödare: Marianne & Per Håkansson
Ägare: Catarina o Lars Gustavsson

 

Information

Född:

1991

Stam:

e: Lemon-Lambert

Info:

”Junior & Young Rider stjärnan”

Jennie köpte Lemona sommaren 1996. Hon var då 5 år och Jennie var 16 år och hade precis slutat grundskolan. Lemona var hennes första egna häst. Henne har hon mycket att tacka för då hon tog Jennie till sitt första Falsterbo, vidare till helt fantastiska Junior och Young Rider år med svår dressyr. Lemona såldes  2003 till familjen Gustavsson och där bor Lemona fortfarande kvar men har under dom senaste åren haft nya arbetsuppgifter som avelsto. Hon har lämnat 5 st fina avkommor.

Bilder

MONSIEUR HÖJRIS

Information

Född:

1997

Stam:

1997 e: Michellino-Kassander

Info:

Vinst och placeringar i Internationell Grand Prix.

Bilder

AVICII

Avicii kom till JL Dressage 2015. Avicii är en svart valack som har tre väldigt elastiska gångarter. Vi tror mycket på denna svarta skönhet och framtiden får utvisa om vi har rätt…

Uppfödare: Marie-Louise Johansson

Information

Född:

2013

Stam:

Ampere-Topaasch

Ägare:

Jennie Larsson

Video:

Se video

Meriter:

Bilder

CARAMELLE

Hon kom till JL Dressage december 2014. Caramelle har tidigare tränats och tävlats av Jeanna Högberg. Under Jeanna har Caramelle varit aktiv på tävlingsbanorna. Hon har gått flertalet unghäst finaler nu allra senast med en topp placering i 7-års championatet i Flyinge 2014. Caramelle tränas och tävlas nu långsiktigt tillsammans med Jennie med siktet inställt på svår dressyr.

 

 

Information

Född:

2007

Stam:

Silvano

Ägare:

Leif Larsson & Absolut Dental AB (även uppfödare)

Video:

Se video

Meriter:

Bilder

FRAIZER

Jennie köpte Fraizer som föl av uppfödaren Anita Rosner. Han hade då blivit 2:a placerad i fölriks med fina lovord. Han har idag vuxit upp till en stor men fortfarande lite gänglig tonåring med sina 1,72 cm. Jennie tror mycket på honom inför framtiden som svårklass häst då han har tre utmärkta gångarter kombinerat med en härlig nerv.

 

 

Information

Född:

2010

Stam:

Firenze-Nactus

Ägare:

Leif Larsson

Video:

Se video

Meriter:

Bilder

HECTO

Caroline Lindqvist har tagit bilderna på betet med Hecto, Avicii och Jessica Björks 2-åring.

Information

Född:

2013

Stam:

Hermes-Nactus-Tolstoy

Ägare:

Leif Larsson

Video:

Se video

Meriter:

Bilder

IKARA STAR

Köpte henne på auktion i Holland som 1 åring och efter 2 år kom hon hem, trodde väl aldrig att jag skulle få se henne pga mycket strul, men så plötsligt kom hon. Lite tilltufsad och inte i bästa kondition, men efter ett bad, klippning, fri tillgång på mat och mycke klappar så myser hon hemma i stallet.

 

Nedan kan du se videoklipp på ”Ika” som hon kallas…

Information

Född:

2013

Stam:

Desperado-Scandic-Flemming

Ägare:

Jennie Larsson

Video:

Se video

Meriter:

Bilder

VALENTINO FS

Information

Född:

2016

Stam:

Vincent Maranello - Warsteiner

Ägare:

JL Dressage & Consulting AB

Video:

Se video

Meriter:

Bilder

ZIRCOON SPRING FLOWER

Zirccon är stjärnan i stallet. Han köptes in till Lövsta vid 4 års ålder. Jag och Zirccon har sedan dess deltagit i alla års gångschampionats finaler dock med  varierade resultat. Jag och Tinne har alltid trott på honom även fast han ibland kan vara riktigt busig. Med sin otroliga styrka och balans har han inte gjort oss besvikna utan visat att han är ämnad för dom större uppgifterna. Han är en häst som jag upplever jämn i alla gångarter utan några direkta svagheter, det är hans stora styrka och fördel i livet som dressyrhäst.

Information

Född:

2004

Stam:

Painted Black- Armstrong

Ägare:

Lövsta Stuteri

Video:

Se video

Meriter:

Finalist 2009/2010 i 5-6 års dressyren i Falsterbo samt årgångs Championaten i Flyinge.

2011 var han 3:a i 7-års Championatet i Flyinge.

2012 blev han utsedd till "Morgondagens häst" under Ryttargalan.

Sedan 2013 har han vinster och placeringar i Nationellt och Internationell Grand Prix.

Bilder

ZPEKTAKEL

En häst jag är mycket glad för att få ha i mitt stall…en riktig gentleman som har ett stort hjärta. Trots att vi inte känt varandra så länge (juli -16) så har vi redan under hösten första säsongen tagit oss upp till S:t Georges med start från Msv B. Han har inte tävlat på en längre tid och vi tog oss nästan till finalen i Dressage Power på Friends redan första säsongen tillsammans, slutade som första reserv. En häst jag tror mycket på för framtiden.

Information

Född:

2008

Stam:

Wladimir O.A - Don Charly

Ägare:

Jennie Larsson & Malin Cohlin

Video:

Se video

Meriter:

2016 Första reserv i nysatsningen Dressage Power.

Bilder